Opera pod májovým nebem a koncert skupiny Amelia v Klášterních zahradách

Publikováno: 27.06.2019

Již 10. operní galavečer s názvem Opera pod májovým nebem se uskuteční v sobotu 25 května od 18.30 hodin. Protože se jedná o ročník jubilejní, odehraje se celý slavnostní koncert v Klášterních zahradách.
Na podium, jak se již stalo tradicí, vystoupí čtyři mladí talentovaní pěvci, kteří již litomyšlskému publiku dobře známi z minulých ročníků. Idea Opery pod májovým nebem je však stále stejná: "Chceme pěveckým začátečníkům zprostředkovat neocenitelnou zkušenost zazpívat si s profesionálním orchestrem před odborným a znalým publikem," připomíná hlavní organizátor, ředitel Smetanova domu Leoš Krejčí, který bude akci provázet slovem.
Na programu operního galavečera zazní to nejlepší z tvorby W.A. Mozarta, G. Pucciniho, G. Rossiniho, A. Dvořáka a dalších. Účinkovat budou: Barbora Řeřichová - soprán, Václava Krejčí Housková - mezzosoprán, Ondřej Koplík - tenor a Jan Šťáva - bas. Orchestr Moravského divadla Olomouc řídí dirigent Marek Šedivý.
Vstupné pro návštěvníky koncertu je dobrovolné. V případě nepříznivého počasí bude koncert přesunut do Smetanova domu. Zvláštní poděkování patří mecenášům a partnerům, bez jejichž finanční pomoci by podobný projekt nemohl být realizován.

Amélia "NAŽIVO" v Klášterních zahradách

V předvečer operního galakoncertu si přijdou na své také příznivci jiných žánrů. V pátek 24. května totiž proběhne v Klášterních zahradách koncert litomyšlské kapely Amélia, kterou doprovodí vizuální světelná a zvuková show, obohacená projekcemi a světelnými dekoracemi.

"Základem názvu Amélia jsou písmena "M" a "A", což byla zkratka předchozí kapely Mother´s Angels, ve které její členové působili. Písmena "L" zase odkazují na Litomyšl - město, v němž žijeme a jež nabízí svěží umělecké prostředí," připomíná člen skupiny Petr Lenoch.
Mother's Angels se v roce 2016 stáhli do ústraní a soustředili se pouze na tvorbu a nové skladby, což vykrystalizovalo ve zrod nové kapely. A vy teď můžete být součástí nového začátku!