Romance ve francouzském impresionismu

Publikováno: 12.04.2023

Srdečně vás zveme na koncert s názvem Romance ve francouzském impresionismu, který se bude konat ve čtvrtek 23. března 2023 v 19.00 hodin ve Smetanově domě v Litomyšli v rámci Litomyšlských hudebních večerů. Na koncertě zazní stěžejní díla pro housle a klavír z období francouzského romantismu a impresionismu (C. Franck, C. Debussy, M. Ravel). Jejich interpretace se ujmou houslista Milan Al-Ashhab a klavírista Adam Skoumal, kteří se na tento program dlouhodobě zaměřují a představili jej mimo jiné na recitále v Berlínské filharmonii.

Milan Al-Ashhab absolvoval hru na housle na Konzervatoři v Teplicích a poté na pražské Akademii múzických umění. Od roku 2019 pokračoval ve studiích  na vídeňské Univesität für Musik und Darstellende Kunst. Zvítězil na prestižní Mezinárodní houslové soutěži Fritze Kreislera ve Vídni (2018), dále je vítězem soutěže New York Concert Artists and Associates Worldwide Debut Audition (New York, 2018) a laureátem Čajkovského soutěže v Moskvě (2019). První místa obdržel i na dalších mezinárodních i tuzemských soutěžích.
Vystupoval za doprovodu mnoha českých i zahraničních orchestrů a pravidelně účinkuje na celovečerních koncertech s předním českým klavíristou a skladatelem Adamem Skoumalem.