590. LHV / Večer slavných melodií

Publikováno: 21.09.2023

Srdečně vás zveme na Večer slavných melodií, který se bude konat ve středu 13. září 2023 v 19 hodin ve Smetanově domě v Litomyšli v rámci Litomyšlských hudebních večerů.

Skladby E.Morriconeho, G. Faurého, J. S. Bacha, A. Piazzolly  a dalších autorů zazní v novém hávu netradičního spojení klarinetu a kytary. Laureátka soutěže Pražské jaro, vycházející hvězda české hudební scény klarinetistka Anna Paulová a kytarista, skladatel Lukáš Sommer, jenž debutoval ve slavné Carnegie Hall. Spojení, které slibuje netradiční hudební zážitek a vysokou interpretační úroveň. Ojedinělý večer žádá i ojedinělou dramaturgii, a tak dvě světové premiéry, psané přímo pro Duo l’Alba, zazní po boku slavných melodií.

Anna Paulová – laureátka soutěže Pražské jaro 2015 (2.cena), laureátka soutěže Nadace Bohuslava Martinů 2016, semifinalistka mezinárodní soutěže ARD v Mnichově (2019). Jako sólistka vystupuje s řadou domácích i zahraničních umělců a orchestrů. 

Lukáš Sommer – český koncertní kytarista a přední osobnost mladé skladatelské generace. Je autorem unikátního kytarového recitálu, který zahrnuje přes 30 opusů a je přirovnáván k časosběrnému dokumentu. Jako kytarista pravidelně koncertuje v České republice i zahraničí. Jeho kompozice jsou stále častěji uváděny i na zahraničních pódiích (Chicago, Minnesota, Dillí, Manila, Florencie a další).

Abonentky na jednotlivé koncerty budou v prodeji od 4. září 2023 v Informačním centru na Smetanově náměstí v Litomyšli (tel. 461 612 161).
Volné vstupenky na jednotlivé koncerty v prodeji od 4. září 2023 on-line na www.smetanuvdum.cz, v Informačním centru na Smetanově náměstí v Litomyšli nebo v pokladně Smetanova domu hodinu před koncertem v den konání. Děti do 15 let mají vstup zdarma.