Do diáře: 2.6. nezapomenout na Studánky!

Publikováno: 03.06.2018

Do diáře: 2.6. nezapomenout na Studánky!

Co takhle sobotní výlet? Na kole, autobusem, pěšky, zkrátka jak je libo. Vždyť je to z Litomyšle kousek – sedm kilometrů. Cíl stojí zato: studánka, potůček, domácí koláčky, klobásky z udírny, pivo ze sedmého schodu a víno rovnou ze sklípku, navrch spousta bezvadné muziky namixované z různých žánrů. Vybere si (skoro) každý.

V sobotu 2. června vás prostě čeká ve Vlčkově další ročník Putování za studánkami. Ve 13 hodin pozve litomyšlský Sbor paní a dívek zájemce do okolních luk na procházku okořeněnou lidovými písněmi, ve 14:30 tradičně zazní kantáta Bohuslava Martinů Otvírání studánek. Letos v podání dětského pěveckého sboru Red Black ze ZUŠ Dolní Újezd a ženského sboru Continuo XX z Pardubic. Sopránové sólo zazpívá Hana Medková, barytonový part Leoš Krejčí, recitovat bude Stanislav Předota.

Odpolední program bude pokračovat „na pěknú notečku“, tedy folklórem. Představí se cimbálová muzika Grande Moravia Ladislava Pavluše, a od 17 hodin zahrají „kytaroví“ Sousedi všechno, co divákům na očích uvidí. Se soumrakem se na vlčkovské návsi rozhoří táborák.

Pořadatelé - Smetanův dům Litomyšl a obec Vlčkov - slibují sluníčko, čeká vás tedy příjemný, pohodový den. Teď už jen nezapomenout a doufat, že vám do toho „nic nevlítne“.