Smetanův dům navazuje na dávnou tradici a obnovuje výstavní program!

Publikováno: 19.11.2019

Do prvního květnového týdne roku 2018 byla v malém sále Smetanova domu k vidění výstava Helgy Weissové–Hoškové s názvem „Maluj, co vidíš“, kterou do Litomyšle zapůjčil Památník Terezín.
V minulém roce viděli návštěvníci Smetanova domu ještě výstavu historických fotografií „Karel Podhajský – historie a současnost myslivosti na Litomyšlsku“ a výstavu ke 100. výročí založení Československa, kterou připravilo Východočeské muzeum Pardubice. Následovala expozice Masarykova ústavu a Archivu AV ČR "Zdeněk Nejedlý známý - neznámý? Svědectví fotografií.

Od začátku dubna 2019 bude v prostorách malého sálu k vidění výstava Josef Čapek – malíř, básník, spisovatel, kterou do Litomšle zapůjčuje Památník Karla Čapka.

Smetanův dům byl od svého vzniku v roce 1905 do roku 1925, kdy byla založena Městská galerie, hlavním galerijním prostorem v Litomyšli a konala se zde celá řada výtvarných výstav. „Jsme rádi, že můžeme na tradici navázat a výstavní program obnovit,“ uzavírá ředitel Smetanova domu Leoš Krejčí.

Více informací o připravovaných výstavách naleznete zde.